نشست تخصصی تحلیل اشعارحضرت امام (ره)

ساخت وبلاگ
به مناسبت گرامیداشت ارتحال امام خمینی (ره)؛ نشست تخصصی تحلیل اشعارحضرت امام (ره) درکتابخانه عمومی علامه جعفری شهرستان اندیمشک برگزار شد دیوان اشعار امام در شش فصل و شامل غزلیات، رباعیات، قصاید، مسمط، ترجیع بند و اشعار پراکنده توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در 438 صفحه انتشار یافته است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، لطفی بافنده رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان اندیمشک از برگزاری نشست تخصصی تحلیل اشعارحضرت امام خمینی (ره) به مناسبت گرامیداشت بیست و هشتمین سالگرد ارتحال آن حضرت  درکتابخانه علامه جعفری اندیمشک خبر داد.

 در این مراسم مصطفی خَواره کتابدار و کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی ضمن تجلیل از مقام شامخ امام خمینی(ره) گفت: حضرت امام علاوه بر فضایل عرفانی، علمی و اخلاقی، نگاه ویژه ای نیز به سرودن شعر داشته اندکه نشان می دهد آن حضرت به موازین و معاییر شعر آشنایی کامل و جامع دارند.

وی با در نظر گرفتن شأن عرفانی امام خمینی(ره) بیان کرد: روح لطیف ایشان با الطاف شعر در هم آمیخته و شعرهای عرفانی و عمیقی را سروده اند که جای بسی تامل دارد واز جمله می توان در این اشعار به نکات مهمی که روشن ترین و مطمئن ترین مآخذ شناخت جهان بینی و جامعه نگری آن حضرت است اشاره کرد .
کتابدار درکتابخانه عمومی علامه جعفری با اشاره به نگاه ویژه امام به شعر بیان کرد: امام اگر در سخنرانی ها، بیانیه ها و پیام هایشان احیاناً محتاطانه برخورد کرده باشند یا در بعضی موارد ملاحظاتی کرده باشند، از شعر به عنوان دریچه ای صریح برای بیان حرف های  نهان در دل خویش استفاده کرده است.
 خَواره ضمن بررسی دیوان امام(ره) و توضیح دربارۀ درون مایه های شعری  حضرت امام راحل اشاره کرد: دیوان اشعار امام در شش فصل و شامل غزلیات، رباعیات، قصاید، مسمط، ترجیع بند و اشعار پراکنده تنظیم شده و توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در 438 صفحه انتشار یافته است.
وی ضمن اشاره به خصوصیات بارز شعر حضرت امام که از نظر هنری و ادبی افزود: بیشترین قالب شعری که امام بدان شعر سروده اند غزل است اما به قوالب دیگر شعری نیز امعان نظر داشته اند؛ سبک شعر امام نیز عراقی و شبیه سبک حافظ است استفادۀ خوب از موسیقی شعر، استفادۀ فراوان از انواع و اقسام صنایع بدیعی، بیانی و بلاغی از دیگر خصوصیات بارز شعری امام (ره ) است.

در پایان جلسه نیز تعدادی از شرکت کنندگان در مراسم به ارائه دیدگاه ها و نظرات خود در رابطه با شعر حضرت امام پرداخته و نمونه هایی از اشعار ایشان را نیز  خواندند

کتابخانه عمومی علامه جعفری اندیمشک...
ما را در سایت کتابخانه عمومی علامه جعفری اندیمشک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : publiclibrary22 بازدید : 101 تاريخ : دوشنبه 22 خرداد 1396 ساعت: 19:56